perjantai 26. lokakuuta 2012

Opetus jatkuu..

Tämä viikko menty aika erilaisissa tuulissa. Opeteltu käyttämään pädejä mutta tehty samalla myös sitä mitä teimme ennenkin. Välillä olen koettanut pysähtyä miettimään että onko uusi systeemi tuonut mukanaan jotain negatiivista tai onko jotain mahdollisia uhkakuvia?
Mitään negatiivista ei ole ilmennyt, oppilaiden blogien kirjoittaminen tietenkin vie "työaikaa" mutta se että ihminen välillä pysähtyy miettimään omaa työtään ja kirjoittaa siitä tekstiä on oppimista parhaimmillaan. Hieno sana sille on reflektointiti ja oppimisessa aivan pakollinen työkalu. Toki jokainen tekee sitä tietämättäänkin mutta sen tietoinen kehittäminen tekee ihmisestä todella paljon tehokkaamman oppijan, saa siis huomattavasti suuremman hyödyn tekemisestään kuin muut.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Reflektio

Äsken otimme pädillä käyttöön strip design ohjelman millä kuvista saa tehtyä vaikkapa sarjakuvamaisen esityksen kaikkinen tehosteineen. Vaikuttaa aika helppokäyttöiseltä ja uskoisin että sen tuotosta nähdään oppilaiden blogeissa aika pian.

Niin, ja luntakin saimme. Korikorjauksen opettajana samaan aikaan toivoo sopivasti kolareita paikkakunnan yritysten ja meidänkin työllistymisen parantamiseksi mutta samaan aikaan toivoo että niitä ei sattuisi.. Ristiriitaista...:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti